Bij de presentatie van een woning krijg je het interieur van de huidige bewoners er automatisch bij. En dat interieur is weg op het moment dat de woning van eigenaar wisselt en die het op z'n eigen manier gaat inrichten en gebruiken.

 

 

 

Een beetje interieur is een voordeel, dat geeft een goed gevoel van de afmetingen en de ruimte. Maar dan wel een beetje, veel woningzoekers vinden het moeilijk om door dat interieur, de stijl en de accessoires heen te kijken en zich voor te stellen hoe het kan zijn als zij er zelf zouden wonen. Die moeten we dus een beetje helpen door de woning wat neutraler te maken en alles wat niet noodzakelijk is op te ruimen of weg te halen. Vooral persoonlijke spulletjes en prulletjes, en breng het aantal accessoires terug tot een minimum. Dat staat veel verzorgder en ruimtelijker. Als je woning nu een beetje onpersoonlijk begint te voelen ben je goed bezig!

Minder is meer
Als al die kleine dingetjes zijn gedaan is het verstandig om eens goed naar de opstelling van de meubels te kijken. Veel woonkamers worden verdeeld in een zit- en een eetgedeelte, vaak met een flinke bank of setje comfortabele stoelen als scheiding. De meeste woningen hebben geen gebrek aan zitplaatsen, ook daar kun je er wat van weghalen, zekers als de stoelen of banken niet langs de muren staan. Die blokkeren de zichtlijnen, wat een woning kleiner laat lijken dan die is. Of die ruimte na de verkoop open blijft of weer gevuld wordt met meubels mag de nieuwe eigenaar zelf weten, er is ruimte en je doet jezelf te kort als je die niet laat zien.

  
Het 2-zits bankstel dat achter de salontafel stond maakte de kamer kleiner dan die is.   Naast de witte fauteuil stond een 2e en daarachter een flink dressoir dat de kamer in tweeën deelde.

Ook de keuken en badkamer gaan er enorm op vooruit als je ze flink opruimt en ruimte maakt. Apparatuur op het aanrecht, de prullenbak en de tas lege flessen kunnen de keuken uit, in de badkamer kun je plankjes met tandenborstels, potjes en flesjes het beste leeg maken. Je huis voelt ondertussen meer als een showroom en dat is precies de bedoeling, dit doen we niet voor jou, maar voor de nieuwe bewoners.

Aantrekkelijk neutraal
Tot nu ben ik er van uit gegaan dat je woning in goed verzorgde en afgewerkte staat is. Versleten behang, gedateerde of heel erg uitgesproken kleuren kun je het best opknappen of wat neutraler maken. De investering die je daarvoor doet maak je meer dan goed met een hogere vraagprijs en kans op snellere verkoop omdat je woning veel beter in de markt ligt.
Styling is cruciaal voor een aantrekkelijke presentie, het niet doen is eigenlijk geen optie. Ga vooral even kijken op www.foutehuizen.nl voor “prachtige” voorbeelden van hoe het echt niet moet. Het zou hilarisch zijn als het niet echt was..... Of kijk gewoon op Funda, je hoeft vast niet lang te zoeken voor je de eerste dramatische missers tegenkomt.

Kopers hebben meer dan genoeg keus, ze kunnen het zich permitteren kritisch te zijn en jij kunt dat in je voordeel gebruiken door je aanbod aantrekkelijker te maken dan dat van je concurrenten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 255 279 19