Wie actief is op sociale mediasites zal wat van zichzelf moeten laten zien, volgens de experts kom je zonder foto niet erg professioneel over. Een sociaal netwerk profiel hebben zonder foto wordt vaak vergeleken met een bar inlopen met een zak over je hoofd. Een pittige stelling, maar er zit wel een kern van waarheid in.

 

 

Maak gebruik van de mogelijkheid om jezelf beter te profileren, je authenticiteit te laten zien en contact te maken met de lezer van je profiel.

Sociale media profielfoto's zijn klein, toch kun je met onderstaande tips nog een heleboel over jezelf laten zien en vertellen.
Gebruik ze om zelf betere foto's te maken of neem eens contact op met een ervaren portretfotograaf.

Gebruik echte profiel- of portretfoto's
Je hebt vast nog wel een paar vakantiefoto's waar je gezicht herkenbaar opstaat, maar een portret kunnen we het niet noemen. Zulke foto's zijn geen compliment voor je professionele uitstraling.
Bedenk je wie en wat je bent, wat je wilt uitstralen en aan wie. Ga daarmee aan de slag om profielfoto's te maken die bij jouw zakelijke identiteit passen.
Kijk maar eens naar de foto's van je eigen contacten, je ziet meteen wie er werk van heeft gemaakt.

 

Links de foto die Jacqueline eerst gebruikte en rechts 1 van de nieuwe foto's

Houd het simpel
Op het kleine formaat van de meeste sociale media sites zijn subtiele details niet te zien.
Grote dingen als gezichtsuitdrukking, lichaamshouding, kleding en achtergrond komen zelfs op postzegelformaat nog goed over.
Wie een beetje wil opvallen kan kiezen voor kleurige kleding of achtergrond, een aparte pose, of uitsnede. Let op dat het wel bij je professionele uitstraling blijft passen.

Opvallende kleuren, zelfs op klein formaat is dit direct herkenbaar

Dichtbij of verder weg?
Met een close up is je gezichtsuitdrukking beter te zien. Als je echt contact wilt maken kijk dan recht in de lens.
Door wat verder weg te gaan staan komt vooral je lichaamshouding beter over en zien we meer van je kleding en achtergrond. Je kunt dan in een klein plaatje veel over jezelf vertellen.

 

Voor allebei geldt dat ze wat meer tot leven komen als je je hoofd en lichaam een beetje draait ten opzichte van de camera, het wordt dan veel minder plat.
Als je de keus hebt maak je ze allebei en heb je verschillende foto's in dezelfde stijl die je ook voor je andere PR en communicatie kunt gebruiken. Vergeet ook niet een paar keer per jaar je profielfoto te wisselen.

Daglicht
Als je besluit om zelf aan de slag te gaan maak de foto's dan met daglicht. Goed flitsen is een vak apart, laat dat over aan de professionals.
Ga naast een groot raam staan of zoek buiten een mooi plekje. Voorkom direct zonlicht, het harde contrast geeft vaak onprettige schaduwen. Ga in dat geval in de schaduw staan of maak de foto's in de ochtend of avond als de zon veel lager staat en het licht wat vriendelijker is.

Daglicht op een bewolkte dag, makkelijk licht om mee te werken

Vierkant
Profielfoto's zijn vaak vierkant, geen makkelijk formaat.
Zorg dat je een beetje ruimte houdt zodat belangrijke delen niet wegvallen nadat de foto vierkant is gemaakt.
Houdt de camera bij het maken van de foto's desnoods horizontaal, in plaats van verticaal zoals je meestal doet bij een portret. Als de foto vierkant wordt gemaakt vallen alleen de zijkanten weg, zonder dat je de geportreteerde zit bij te snijden.

 

Alle bovenstaande in vierkant formaat, nog steeds sprekende portretten 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 255 279 19